BejelentésMeg van írva a csillagokban...
Köszöntünk a ZOAN® honlapján ! ! !

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


SZŰZ  VIII.24 - IX.23.

Föld-jel, változó, nőies, befelé forduló, a Merkur bolygó uralja.

  • Drágaköve: barna achát
  • Szerencsenap: szerda
  • Szerencseszám: 4 és 8
  • Szín: szürke
  • Fém: higany
  • Kedvező környezet: kisvárosok
  • Jellemző ige: elemezni

A Szűz rendkívül aprólékos, mindig ragaszkodik a legkisebb részletekhez is. Föld-jelű jegy, ami megmagyarázza, hogy miért közelít annyira konkrétan és logikusan a problémákhoz. A Szűz szeret kutatni, tanulni, megérteni, érdeklődését mindig felkelti valami. Ha túlnyomó részben a Merkur-energiák uralkodnak a Szűz természetén, akkor a "hóbortos Szűzzel" van dolgunk, aki rendkívül könnyedén alkalmazkodik, kommunikál mind szellemi, mind fizikai vonatkozásban. Fordított esetben, ha a Föld-energiák vannak túlsúlyban, az "okos Szűzzel" állunk szemben, aki logikáról, szigorúságról és olyan felelősségérzetről tesz tanúbizonyságot, amely szinte már idegesítő. Akármelyik típushoz tartozik a Szűz, gyors, sürgő-forgó, tevékeny alkat, aki mindig elfoglalt. Szinte semmiféle birtoklási ösztönnel nem rendelkezik. Minden körülmények között tartózkodó marad, aki nem akarja sem másokra kényszeríteni akaratát, sem hatalmát fitogtatni.

A Szűz kisgyermek fegyelmezett, szorgalmas és rendes. Minden lépését átgondolja, tanácsot kér, és szülei példáját követve próbál cselekedni. Nem szabad helyette elvégezni a dolgokat, mert nagyon hiányzik neki, hogy megbízzanak benne. Logikus természet: először megnézi, amit szülei csinálnak, aztán elgondolkodik rajta, végül utánozni kezdi őket. Emiatt vádolják gyakran azzal, hogy nincs igazi egyénisége, de amint tapasztalatokat szerez, abba fogja hagyni a majmolást. Gyenge pontja, hogy képtelen elfogadni saját és mások hibáit. Meg kell neki magyarázni, hogy semmi sem tökéletes.

Felnőttként hivatás terén a Szüzet a legszakavatottabbak között tartják számon. Kissé szétszórt ugyan, mert mindent túl jól szeretne csinálni, a Szűz módszeresen és szervezetten dolgozik, kiválóan alkalmazkodik a nehéz munkafeltételekhez is. A Szűz képességeit értékelik legtöbbre munkaerő felvételeknél: pontos, logikus, elemző és összegző készsége kiváló, becsületes. A Szűzből tökéletes vezető válhat. A Szűzzel találkozunk a könyvelők, a számlaszakértők, az ügyvivők között, és minden olyan munkahelyen, ahol ellenőrizni, vagy szabályokat szerkeszteni kell. Gyakorolják azokat a mesterségeket, amelyek hosszabb felkészülést és önfeláldozást igényelnek, mint például az orvosi, vagy a parajelenségekkel foglalkozó pálya. A Szűz számára leginkább képességeinek megfelelő foglalkozás a gyógyszerész szakma. De éppúgy a Szüzek között kell keresni a legjobb titkárokat (titkárnőket) is. Mivel a Szűz rendkívüli kézügyességgel és pontossággal rendelkezik, könnyedén boldogul az olyan mesterségekben, amelyek például készülékek beállításával foglalkoznak, tehát mechanikai és precíziós munkákban, kőfaragásban, vagyis minden olyan szakmában, amely türelmet igényel. A Szűz akár hóbortos", akár .,okos", mindig odafigyel arra, amit csinál. Töri a fejét, hogy teljesítményét minden szinten javítsa. Mindig szolgálatkész, folyton készen áll, hogy munkához lásson, eleget tegyen a kötelezettségeinek.

A harmonikus Szűz-szülött értelmes, rendszerető, de nem túlságosan pedáns. Aprólékos, de nem szőrszálhasogató. Tökéletességre törekszik, de képes alkalmazkodni. Kitűnő a logikai érzéke, jó megfigyelő, mindent észrevesz, de tud hallgatni is, ha kell. Mindennek az okát, az értelmét és a hasznát keresi. Szívesen dolgozik, tevékeny, szeret olvasni és írni. Külső és belső tisztaságra törekszik. Érdekli az egészségügy. Ésszerű életmóddal megelőz minden betegséget.

A diszharmonikus Szűz-szülött kicsinyes, szőrszálhasogató. Állandóan hibákat keres mindenben, és ha talál, azt nem késlekedik tapintatlanul azonnal közölni. Mindent és mindenkit bírál, kritizál. Senki és semmi nem elég jó neki. Félti az egészségét. Betegnek képzeli magát. Nehezen emészti meg a dolgokat. Ezért főleg bélműködési zavarokra hajlamos.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!