BejelentésMeg van írva a csillagokban...
Köszöntünk a ZOAN® honlapján ! ! !

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
A Csillagjegyek és az Öt Elem kapcsolata

"Legyen mindig út előtted, A szél fújjon mindig a hátad mögül, A nap melegítse arcod, Az eső lágyan, langyosan simogasson, A Jó Isten hordozzon Téged a tenyerén amíg újra találkozunk..." Enodin: Búcsú

 

 

 

A Tűz, a Föld, a Levegő és a Víz a négy általunk, emberek által is kézzelfogható őselem. A legendák szerint ötödik elemként csatlakozik hozzájuk a Szellem, ami az emberek nagytöbbsége által érzékelhetetlen és éppen ezért el nem ismert. A Földbolygó és összes élőlénye ezekből az elemekből tevődik össze.

A tizenkét állatövi jegy az alábbiaknak megfelelően négy, egyenként három-három jegyből álló csoportra oszlik aszerint, hogy a négy kézzelfogható Elem közül melyikhez tartozik.

 Tűz (Kos, Oroszlán, Nyilas): A tüzet ősidők óta a kezdeményezés, a bátorság és a vezető hajlam jelképének tartják. A tűz jegyű emberek merészek, tétovázás nélkül vetik bele magukat az élet forgatagába. Sajnos ritkán értik meg a többi jegyhez tartozók másféle magatartását, hiányolják belőlük a megragadási képességet.

 Föld (Bika, Szűz, Bak): A gyakorlatias, igyekvő és szorgalmas föld jegyűek akkor a legboldogabbak, amikor hasznossá tehetik magukat. Általában megbízhatók, lelkiismeretesek és szavahihetők. Egyúttal agyafúrtak és gyanakvóak, állandó anyagi és érzelmi biztonságra vágynak.

 Levegő (Ikrek, Mérleg, Vízöntő): Intelligens csoport. A levegő jegyűek számára a szellemi élet és az elvont elképzelések követése sokkal fontosabb a fizikai tevékenységnél. Bármilyen ötletre legyen szükség, rájuk számíthatunk.

 Víz (Rák, Skorpió, Halak): A víz jegyeiben születettek lassan válaszolnak a felmerülő kérdésekre. Időbe telik, mire feldolgozzák az új helyzetet vagy elképzelést, mert mindent át kell szűrniük érzelmeik filterén, mielőtt ésszerű következtetésre jutnának, rendkívül alaposak, nincs elvarratlan szál. Mély érzésűek, lelkiviláguk gazdag, bár ezt a külső szemlélő alig veheti észre.

 

Elvileg az azonos Elemhez tartozó jegyek között alakulhat ki leginkább kölcsönös vonzalom. Összeférhetőség szempontjából pedig a különböző Elemek az alábbiak szerint állnak egymáshoz közelebb:

Tűz - Levegő

Föld-Víz

Mindezek persze nem kötelező érvényű szabályok, hiszen nem feledkezhetünk meg a mindannyiunkban közös Ötödik Elemről, a Szellemről, ami az egyénekben lévő fejlettségi szintjétől, szerzett és hozott ismereteitől függően sírig tartó tökéletes szerelmet, örök barátságot  is létrehozhat elméletileg összeférhetetlen jegyű emberek között.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!