BejelentésMeg van írva a csillagokban...
Köszöntünk a ZOAN® honlapján ! ! !

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


NYILAS   XI.23 - XII.21.

Tűz-jel, változó, átalakuló, férfias, kitárulkozó, a Jupiter bolygó uralja.

  • Drágaköve: türkíz
  • Szerencsenap: csütörtök
  • Szerencseszám: 2 és 7
  • Szín: bíbor
  • Fém: ón
  • Kedvező környezet: nyílt, külső terek
  • Jellemző ige: látni

A Nyilas álladóan újabb kalandok és változások keresésére indul. Bármi legyen is az éppen soros fejezet tartalma, a befejezés mindig ugyanaz, úgy gondolja megtalálta a boldogságot. Aztán amikor ráun, ismét keresésbe fog. Meg van győződve arról, hogy egy nap biztosan valami nagy kegy, óriási öröm éri. Bármiről mesél éppen, a Nyilas minden egyes alkalommal megpróbálja minél csábítóbbnak feltüntetni az általa éppen idealizált életmódot vagy élethelyzetet. Igazi idealista, aki abban hisz, hogy a boldogság csakis a külvilágban, csakis a jövőben és csakis változásokon keresztül érhető el. Amikor erről beszél, a Nyilas villámgyorsan felélénkül, és arca ragyog. Amúgy minden területen az értéket keresi. Két kifejezés jellemző igazán rá: a "muszáj" és "az állandó keresés".

A gyermek Nyilas érdeklődését minden felkelti, ami él és mozog. Mindenre kíváncsi, állandóan kérdez, megfigyel, és próbál megismerni mindent. Nagyon hamar megszereti, hogy újdonságról újdonságra ugráljon. Az emberek szívesen fogadják élénkségét, ez természetének egyik erőssége. Udvarias, nyílt és közlékeny, teljesen szabadon kifejezi magát. Szereti a sportot, főként a szabadtéri és csapatsportok vonzzák. Imád minden olyan tevékenységet, amely lehetővé teszi, hogy állatok közelében éljen. A kirándulás is a Nyilas gyermek szenvedélyei közé tartozik. Iskolai dolgokat illetően, ha tud energiát meríteni valamilyen rajongásból, ez lehet egy áhított mesterség, vagy egy szívéhez közelálló diploma megszerzése, akkor szüleinek nem kell aggódniuk, mert nagyon is jól tudja, mit kell tennie, hogy siker koronázza a törekvéseit. Ellenkező esetben, ha semmi sem motiválja, a szó szoros értelmében nem csinál semmit, arra hivatkozva, hogy az iskola untatja.

Felnőtt korban a Nyilas idealizmusa önmaga ellen is fordulhat, mert belső motorja hajtja nagyobb vállalkozások, nemes és merész feladatok elvégzése felé. Csakhogy akaratereje ingadozó. Nem nézi le az anyagiakat, mindig szüksége van egy kis támogatásra, hogy lépjen. Vágyainál prózaibb célokat kell elé állítani, mert céljai vagy túl magasak, vagy a realitástól távolodnak el. Szüntelenül arra törekszik, hogy megszabaduljon a konkrét valóság kényszerétől. Minden érdekli, ami a megszokottól eltér, szellemi téren legalább annyira, mint lelki vagy földrajzi témákban. Éppen ezért a Nyilas nagyon jól érzi magát az olyan munkahelyeken, ahol nemzetközi kapcsolatokat kell kialakítania, és ösztönzést kap, ha szüntelenül új koncepciókat, új gondolkodás- vagy cselekvésmódot kell elsajátítania. A Nyilas gyenge pontja, hogy kizárólag akkor cselekszik, ha fűti a lelkesedés, s ahányszor valamilyen tevékenységre vállalkozik, úrrá lesz rajta a buzgóság. Ám, ha elmúlik a lelkesedése, teljesen lemond a munkáról. Éppen ezért általában nehezen tud felmutatni kézzelfogható és tartós eredményeket. A Nyilasok állandóan fizikai és lelki értelemben vett „menekülésben" vannak. Ezért gyakran találkozunk velük légitársaságoknál, import-export tevékenységekben, külföldre szóló megbízásokban, a Vatikánban vagy az ENSZ berkeiben, és minden olyan állásban, amely gyakori helyváltoztatással jár. Ugyanígy jelen vannak a trénerek között, akár síoktatóként, akár lovaglóedzőként. A Nyilasok úttörők, kalandorok és általában hódító vágyakkal rendelkeznek. A nagy pihenés, az "igazi vakáció". Betervezve sok alvást, vidáman élve az életet, a Nyilas kedveli a nagy, baráti és családi összejöveteleket valamint a kirándulásokat. Szereti az esti közös virrasztásokat, kártyapartikat, a zajongást és a jó humort. Szereti a sportolást és az utazást új (vagy régi) civilizációk felfedezésével egybekötve, azzal az energiával és töretlen optimizmussal, amit nála már megszoktunk.

A harmonikus Nyilas-szülött jóindulatú, megértő, segítőkész, becsületes, igazságszerető, igazmondó, nagylelkű és törvénytisztelő. Mindig derűlátó, de mégsem szakad el a valóságtól. Magasabb szellemi érdeklődésű, távlati szemléletű, bölcselkedő hajlamú. Az élet értelmét és célját keresi. Nemes eszmékért lelkesedik, és lelkesít másokat, de ezt nem felelőtlenül teszi. Szerencsés természet, mert könnyen tud alkalmazkodni az egyetemes törvényekhez. Szereti a szabad mozgást, az utazásokat. Egészséges, sportos alkat. Hosszú életű.

A diszharmonikus Nyilas-szülött mindenért azonnal lelkesedik és lelkesít. Meggondolás nélkül belekezd és másokat is belehajszol valamibe, majd ha tévedett, egyszerűen odébbáll. Szalmaláng természetű. Felelőtlenül ígérget. Ígéreteit gyakran önhibáján kívül nem tudja betartani, vagy egyszerűen elfeledkezik róluk. Szeret kóborolni, csavarogni és nagyokat mondani. Túlzásokra hajlamos mindenben. Eltúlozhatja az evést, az ivást és az összes élvezeteket. Ezért könnyen elhízik. Hajlamos mozgásszervi problémákra, főleg a csípőtájon, valamint a máj működési zavaraira.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!