BejelentésMeg van írva a csillagokban...
Köszöntünk a ZOAN® honlapján ! ! !

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


BIKA   IV.21 - V.21.

Föld-jel, szilárd, befelé forduló, a Vénusz bolygó uralja.

  • Drágaköve: zafír
  • Szerencsenap: péntek
  • Szerencseszám: 1 és 9
  • Szín: kék
  • Kedvező környezet: a csendes helyek
  • Jellemző ige: birtokolni

A Bika jegy szülötte megfontolt, nyugodt ember látszatát kelti. Ha leül valahová és elhelyezkedik, mintha rögtön birtokba is venné a helyet. Egyszerre csak egy dologgal foglalkozik, de azzal alaposan. Odafigyel teste igényeire, a lehető legjobban osztja be az erejét, és ösztönösen óvja az egészségét, tudja mikor van szüksége pihenésre. Szereti a kényelmet, és a földi örömök szinte minden formáját. Észjárása egyszerű, logikus és eredményes, következetesen és pontosan cselekszik. Amire vágyik, azt többnyire megszerzi, birtokolja és felhalmozza.

A Bika-Gyermek nagyon ragaszkodik családjához, igen féltékeny természetű és a verseny elbizonytalanítja. Amúgy határozott és logikus. Kisebb korában jól elfoglalja, elszórakoztatja magát, de ha nem érzi a gondoskodást maga körül, illetve azt hiszi, hogy cserbenhagyták, igen rövid idő alatt elveszti lelki egyensúlyát, sőt, átmenetileg vissza is fejlődhet. Jellemének gyenge pontja, hogy igen lassan tanul, ami megmagyarázza iskolai indulásának nehézségeit. Ennek ellenére nem kell lebecsülni a munkabírását és nem szabad segíteni neki, kivéve ha feltétlenül szükséges. Kicsi korában bebizonyítja, mennyire önfejű. Pontosan tudja, mit akar és mit nem. Szilárd jellemmel bír, mindig józan eszére hallgat, és általában nem bonyolult lélek. Nem szereti kölcsönadni a holmiját. Gyakran igen szép hangja van, és sokszor jó érzéke van a képzőművészetekhez is. Kedveli az olyan típusú játékokat, amelyeket össze lehet rakni, ki lehet festeni, színezni, vagy amelyekkel barkácsolni, formázni lehet.

Felnőttként a zodiákus jegyek közül minden kétséget kizáróan a Bika jelenti a legjobb munkaerőt. Ő az, akire pozitív értelemben mondják: igavonó. Képes apránként leküzdeni minden akadályt, aztán menni tovább. Nagy becsben tartja a pénzt és minden kézzelfoghatót. Ezért gyakran találni köztük remek üzletembereket, bankárokat. A Bika lassú, de kitartó és alapos. Két lábbal a földön jár, és szüksége van konkrét eredményekre. Konformista, hagyománytisztelő, nehezen és lassan alkalmazkodik az új környezethez. Néha tapintatlan, nem rugalmas és képes olyanfajta passzív ellenállásra, amellyel nehéz szembeszállni. A Bika nehezen ismeri be a tévedéseit, és rosszhiszeműsége nem ismer határokat. Sérelmeit nehezen felejti el. Egyenletes ritmusban dolgozik, kiegyensúlyozott és derűs. Munkahelyén és otthonában nyugalomra van szüksége, nem tudja elviselni, ha váratlan tényező borítja fel a napi terveit. A természethez és az állatokhoz való vonzódása megmagyarázza azt a tényt, hogy sokszor találkozunk Bikákkal az olyan mesterségekben, amelyek kapcsolatban álinak a növényzettel és az állatvilággal: állatorvosok, méhészek, állattenyésztők, gazdálkodók, földművelők, egyéb mező- és élelmiszergazdasági munkások. Mivel a Bikák jó kedélyű, vidám emberek, nem csoda, hogy megtalálhatók a vendéglátó- és szállodaiparban is. Jó formaérzékkel rendelkeznek, hagyományosan megbízható építők. Szép számmal akadnak köztük építészek, kővel, fával, textillel kapcsolatos foglalkozásúak, épületfestők, ácsok stb.

A harmonikus Bika türelmes, nyugodt, megfontolt, de nem lusta, hanem szorgalmasan, kitartóan tevékeny. Állhatatos, de nem túl makacs. Fontosnak tartja a biztonságot minden téren, de nem túl anyagias. Kedves, barátságos, megbízható, jó ízlésű. Szereti a szabad természetet, a zenét és mindent, ami szép. Ezért általában masszív, szilárd, egészséges alkat. Hosszú életű.

A diszharmonikus Bika-szülött csökönyös, lusta, anyagias, önző. Rabja a testi élvezeteknek. Például túl sokat eszik. Ezért hajlamos az elhízásra. Nehézkes és lassú. Érzékeny a torka. Csökkent a pajzsmirigy működése és általában lassú az anyagcseréje.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!