BejelentésMeg van írva a csillagokban...
Köszöntünk a ZOAN® honlapján ! ! !

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


MÉRLEG    IX.24 - X.23.

Meghatározó levegő-jel, vállalkozó szellem, férfias, nyitott, a Vénusz bolygó uralja.

  • Drágaköve: krizolit
  • Szerencsenap: péntek
  • Szerencseszám: 6 és 9
  • Szín: pasztellkék
  • Fém: réz
  • Kedvező környezet: a társadalmi tevékenységek helyszínei
  • Jellemző ige: egyensúlyozni, ingadozni, mérni

A Mérlegnek két serpenyője van, vagyis a Mérleg-szülötteket is két típusba soroljuk. Az első közelebb áll a Szűzhöz, bolygója a Vénusz; az ide tartozó Mérleg a csábítás hatalmának a birtokosa. A vénuszi Mérleg lehet igen könnyelmű, sznob, felszínes és önző. A másik már a Skorpió szomszédságában van, a Szaturnusz hatása alatt, ezért jellemző rá annyira a szigorúság, az elemző készség, a befelé fordulás. A szaturnuszi Mérleg higgadt és megfontolt. Mindkét típusú Mérleg alaptermészeténél fogva törekszik a dolgok mérlegelésére, és érettsége, érzékenysége szerint fordul saját maga, vagy környezete felé. A Mérleg figyelmes, jó tanácsokkal szolgál. Viselkedése egy kissé előírásos és mesterkélt, ami esetleg másokat zavar. Akár befelé, akár a külvilág felé forduló típus, mindenképp helyes értékítéletről tesz tanúbizonyságot.

A gyermek Mérleg bűbájos, elragadó és udvarias, ugyan egy kissé szomorkás és egykedvű. Környezetével szemben mindig tisztelettudóan viselkedik, de tud távolságot is tartani. Néha szeszélyes, és hirtelen haragjától jobb óvakodni. Természetének gyenge pontja a félelemből gyökerezik, mert a kis Mérleg folyton attól tart, hogy mások szemében visszatetszést kelt, és emiatt gondjai vannak a cselekvéssel. Helyesebb, ha a Mérleg-Gyermek a tettek világában él az álmok helyett, tudatára kell ébreszteni saját erejének, ösztönözni kell harciasságát. Hajlamos mindent elfogadni inkább, csak hogy ne bosszantson másokat. Gyűlöli a hirtelen megrázkódtatásokat, sosem bocsátkozik durva veszekedésekbe.

A Mérleg felnőttként nem alkalmas arra, hogy pl. tervező vállalatoknál dolgozzon, valahol újat alkosson.  Arra viszont teljes mértékig képes, hogy egy már meglévő struktúra működését biztosítsa. Ereje emberiességében, kedvességében, udvariasságában, a tapintatában rejlik, a Mérleg mindig hallgat másokra. Közismerten jó diplomáciai érzékkel rendelkezik, született közvetítő. Nagyon jó megfigyelő, képes mérlegelni, összevetni a dolgokat. Döntései, értékítéletei általában helytállóak, lelkiismeretesen követi a szabályokat, és tiszteletben tartja a vállalati hierarchiát. Megtalálható minden társadalmi beosztásban, valamint a reprezentációval, a szépséggel és a luxussal kapcsolatos munkakörökben. Jelen van a lakossági viszonyokkal foglalkozó ágazatokban, és minden olyan hivatást előnyben részesít, amelynél közvetítőre van szükség. A Mérleg hiányossága, hogy nem képes bosszútávú erőfeszítésekre. Munkabírása korlátozott, nehézséget okoz számára a felbukkanó akadályok leküzdése. Valójában a Mérleg számára nem jelent túl sokat a munka. Annál sokkal inkább szeret jól élni, pihenni, örömet szerezni magának és másoknak. A nyugodt, csendes életmód híve. Nem csinál nagy felhajtást semmiből, él a saját ritmusa szerint. Mivel jól ismeri önmagát, nem végez túlzottan megerőltető munkákat.

A harmonikus Mérleg-szülött minden helyzetben megfelelően viselkedik. Mindig az arany középúton halad. Kitűnő diplomata. Békére, harmóniára, egyensúlyra törekszik, és ezt rendszerint sikerül is elérnie. Mindig barátságos, kedves, derűs, szeretetreméltó. Jó az itélőképessége. Jó szervező, tud bánni az emberekkel. Ízlése, szépérzéke, formaérzéke kitűnő. Művészi képességei is lehetnek. Minden téren kiegyensúlyozott. Általában egészséges.

A diszharmonikus Mérleg-szülött túl sok kompromisszumot vállal a béke kedvéért. Így állandóan konfliktusokba keveredik. Ellenségeket szerez magának. Mesterkélten viselkedik, mindig "szerepel". Túlzottan majmolja a divatot, ezért nevetségessé válik. Anyagcserezavarokra hajlamos. Érzékeny a veséje.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!